Bedrijfsfilm laten maken: Waarom?

Een bedrijfsfilm laten maken doe je om te laten zien hoe je organisatie eruit ziet en wat deze doet. Maar wat zijn precies de voordelen? Hier leggen we uit waarom een bedrijfsfilm laten maken goed is voor jouw organisatie.

Een bedrijfsfilm laten maken – Storytelling

Het belangrijkste doel dat je hebt bij een bedrijfsfilm laten maken is het vertellen van een verhaal. Ons gedrag, onze waarden, dromen en angsten worden allen beïnvloed door verhalen. Wanneer een video vol zit met droge feitjes zijn we al snel kritisch. Echter, als een verhaal onze aandacht trekt en het betrekking op ons heeft, raakt ons dat emotioneel. We laten de boodschap van het verhaal toe tot ons bewustzijn.

Dit is waarom het bij bedrijfsfilms essentieel is om het verhaal centraal te houden. In plaats van te redeneren waarom we moeten investeren in je product, willen we vermaakt (en het liefst ook geraakt) worden. Het gebruik van emotie in bedrijfsfilms geeft er iets menselijks aan, en de filosofie van je organisatie moet daarin verwerkt zijn.

Andere voordelen van een bedrijfsfilmbedrijfsfilm laten maken

Naast de mogelijkheid voor het vertellen van een verhaal zijn er nog andere redenen waarom een bedrijfsfilm laten maken goed is voor jouw organisatie:

  • Delen: Als je bedrijfsfilm goed in elkaar zit, zal deze sneller gedeeld worden op sociale netwerken. Een goed verhaal promoot zichzelf, wat ertoe leidt dat meer mensen bekend worden met jouw organisatie. Daarnaast zullen kijkers de weg naar je website vinden en wellicht zelfs nieuwe klanten worden.
  • Bereik: Met één druk op de knop deel je jouw bedrijfsfilm met de rest van de wereld. Je bereikt mensen uit verschillende landen op meerdere platforms. Een groter bereik vergroot natuurlijk ook de kans op succesvolle conversies.
  • Tijd: Een bedrijfsfilm bespaart je de tijd om keer op keer dezelfde complexe boodschap aan mensen te moeten uitleggen. Wanneer je werkt met een professioneel productiebureau kan je bedrijfsfilm snel in elkaar gezet worden, wat een hoop tijd en geld bespaart.

Overtuigd? Vraag naar de mogelijkheden.