How to: De perfecte bedrijfsfilm maken

Een goede bedrijfsfilm maken is niet moeilijk, er zijn alleen wat dingen waar je rekening mee moet houden. Vaak kiest men voor de veilige weg, terwijl de veilige weg vaak niet het juiste resultaat oplevert. Wij hebben in ieder geval vier tips voor je die ervoor zorgen dat de basis van de video goed is.

Probeer altijd een korte bedrijfsfilm te maken

In de hedendaagse wereld worden we dagelijks overspoeld met informatie. Om die reden lukt het ons steeds minder goed om de aandacht ergens bij te houden. Dit geldt ook voor online video. Als je een bedrijfsfilm gaat maken is het daarom belangrijk dat deze niet te lang duurt. Houd gemiddeld twee tot drie minuten aan en probeer daarin je verhaal te vertellen. Lukt het echt niet om het binnen die tijd duidelijk te maken? Denk er dan eens over na om meerdere bedrijfsfilms te maken.

Laat je passie spreken

Met video kun je gevoelens goed laten spreken en overbrengen op je publiek. Daarom is het belangrijk dat je je passie en enthousiasme durft te laten spreken. Maar draaf hier ook niet in door. Je wilt een bedrijfsfilm maken die jouw publiek op de juiste manier aanspreekt, dus doe jezelf niet anders voor dan je bent. Spreek vanuit je hart, de kijker zal dit herkennen en waarderen.

Houd niet teveel vast aan een script

Wat we vaak fout zien gaan bij bedrijven die een bedrijfsfilm maken, is dat er teveel is ingestudeerd. Het is goed om vooraf op papier te zetten wat je boodschap is en hoe je die wilt vertellen, maar zorg ervoor dat je dit niet letterlijk op gaat lezen. Er is niets zo storend als een saaie, ingestudeerde video. Schrijf een leuk script, en vertel het op een leuke manier. Voeg wa

bedrijfsfilm maken

t woorden toe, laat wat woorden weg en je komt vanzelf tot een leuk eindresultaat.

Vraag je klanten voor je te spreken

Als je een bedrijfsfilm wilt maken werkt niets beter dan een tevreden klant het woord te laten doen. Zorg er wel voor dat dit ook daadwerkelijk een echte klant is en geen acteur, anders doet dit af aan je geloofwaardigheid. De kijker kan zich op die manier beter identificeren met de video en heeft “bewijs” van de voordelen van jouw product of dienst. Als je deze tips meeneemt hoeft een bedrijfsfilm maken niet zo moeilijk te zijn. Wil je eens wat verder ingaan op de materie? Neem dan zeker contact met ons op!