Een commercial voor bedrijven die werkt

Het is voor bedrijven goed om een commercial te hebben. Hiermee kun je de aandacht even vestigen op het bedrijf en extra attentie krijgen. In sommige commercials wordt verteld wat de organisatie doet en voor de kijker kan betekenen. Bij andere reclames gaat het om een goede grap of soms zelfs om de irritatie. Waar het om gaat is dat de kijker de bedrijfsnaam onthoudt en dat de naam een plekje krijgt in het geheugen. Dat gebeurd nadat de naam ongeveer 7 keer is gezien en gehoord.

Een bedrijfsfilm die je onthoudt

Een vaste plek in het geheugen krijgen bij iemand is niet zo eenvoudig. En daarbij verschilt de werking van reclame ook van persoon tot persoon. In veel gevallen is een reclame waarin men zich kan inleven en sympathie kan krijgen voor de hoofdrolspeler een goed uitgangspunt. Als de kijker zich associeert en ook identificeert met de persoon in de reclame heeft deze meestal een langere en betere werking.

Online commercial moeilijker dan verwacht?

Een online commercial maken is niet heel makkelijk. Het beste kun je een professioneel bedrijf inschakelen die er verstand van hebben. Je kunt voor verschillende dingen een commercial laten maken. Een leuk voorbeeld is bijvoorbeeld een reclamefilm om de sfeer in je bedrijf aan je publiek te laten zien. Om dit zo goed mogelijk te doen geven we je een aantal tips:
Tip 1: Zorg dat je een sterke en krachtige boodschap hebt. Niet te lang, je wilt natuurlijk wel de aandacht van je klant behouden.
Tip 2: Experimenteer! Bij het verspreiden van je bedrijfsfilm bestaan er natuurlijk verschillende mogelijkheden. Experimenteer hiermee en kijk welke het beste past bij jouw bedrijf en klant!
Tip 3: Be creative! Doordat online video tegenwoordig zo populair is maken steeds meer bedrijven hier gebruik van. Je moet er wel voor zorgen dat je opvalt en dat je in de gedachte van de klant blijft! Wees bijvoorbeeld grappig, krachtig of gewoon anders. commercial
Tip 4: Ken je doelgroep. Zorgt dat je inspeelt op de wensen en behoefte van je doelgroep. Wanneer je deze weet zal dit uiteindelijk meer opleveren. Pas je targeting methode hier dus op aan!
Tip 5: Schakel een professional in bij het maken en verspreiden van je video. Een professional weet waarschijnlijk beter dan jij hoe je dit het beste kunt doen, jij bent natuurlijk gespecialiseerd in heel iets anders. Aarzel daarom niet en vraag om hulp!

Je weet nu inmiddels hoe je een goede commercial neer kunt zetten voor je bedrijf, aan de slag dan maar!