Bedrijfsfilm: Wat is dat?

Een bedrijfsfilm is een vorm van communicatie die gebruikt wordt door organisaties. Bedrijfsfilms dienen meestal een bepaald belang in een organisatie of business-to-business omgeving en worden door een gelimiteerd publiek bekeken. Voorbeelden zijn een promotiefilm voor een product, service of bedrijf, trainingsfilmpjes en informatieve video’s. Een bedrijfsfilm maken is vaak de verantwoordelijkheid van de marketing of communicatieafdeling van een bedrijf.

Bedrijfsfilm maken – Het proces

Het proces achter een bedrijfsfilm bestaat uit diverse stappen. Na een uitgebreid overleg met de klant, ontwikkelen we een script waar nog uitgebreid feedback op gegeven kan worden. Vervolgens spreken we een productieschema en een opleveringsdatum af. De mogelijkheden voor een bedrijfsfilm zijn onwijs gevarieerd. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige, duidelijke video maar ook voor een productie op grote schaal.

Wanneer je bedrijfsvideo af is wordt het tijd dat dit veel nieuw verkeer voor je website oplevert. Een online video wordt sneller opgepikt door zoekmachines als Google dan een site met alleen een tekstpagina. Een bedrijfsfilm maken kun je dus ook doen om makkelijker gevonden te worden op het web.

Bedrijfsfilm Bedrijfsfilm makenverandert

De kijk op bedrijfsfilms is aan het veranderen. Men realiseert zich dat de veilige optie voor video niet altijd loont en dat het mensen niet aanspoort om tot actie over te gaan. Data, feiten en grafieken wakkert niets aan, emotie doet dat wel. Een goed verhaal en perspectief zijn nodig om echt iets te bereiken met je bedrijfsfilm.

Wat nu steeds vaker voorkomt is de bedrijfsfilm die een emotionele verbinding maakt met het publiek. We zijn sociale dieren, dus verhalen waarin we onszelf kunnen inleven trekken ons aan. Wanneer we een bedrijfsfilm maken is het verhaal dus het belangrijkst. Je wilt namelijk niet alleen een boodschap delen, maar ook je publiek inspireren en overtuigen. Daarom betrekken we onze klanten altijd bij onze producties. Welk verhaal wil jij vertellen?