Bedrijfsfilm maken: 5 manieren hoe deze te verbeteren

Een bedrijfsfilm maken is een goede manier om je doelgroep op een opvallende manier aan te spreken. Dat wil echter niet zeggen dat iedere bedrijfsfilm effectief zal zijn. Als je een bedrijfsfilm gaat maken is het belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Wij helpen je graag een handje. Daarom vindt je hier vijf manieren om de beste bedrijfsfilm te maken.

Niet te lang

De kijker heeft een korte spanningsboog. Een simpele maar zeer belangrijke tip is dus: houdt het kort. Onze bedrijfsfilms zijn gemiddeld tussen de 60 en 90 seconden.

Bedrijfsfilm maken? Concentreer je op de kern

Je hebt een heleboel te vertellen. Dat is logisch want het is jouw bedrijf. Onthoud alleen wel dat je je bedrijfsfilm moet gebruiken als een tool om jouw boodschap krachtig over te brengen. Sla dus niet teveel zijwegen in en blijf bij de kern.

Waarom jij?

Waarom ben jij anders dan een ander bedrijf? Waarom is jouw boodschap belangrijk? Een bedrijfsfilm maken doe je omdat je iets wil vertellen. Zorg dat je niet opgaat in de massa en laat zien waarom jouw verhaal anders is dan het verhaal van anderen. Wat zijn jouw Unique Selling Points (USP’s)? Waarin onderscheid je jezelf van anderen?

Diep of ondiep?

Voor je een bedrijfsfilm gaat maken moet je je afvragen wie je doelgroep is en wat je boodschap is. Is het belangrijk dat je de diepte in gaat of is het genoeg om de basics uit te leggen? Maak het niet onnodig gecompliceerd maar ook niet te simpel. Pas de boodschap van je bedrijfsfilm aan aan je doelgroep.

Ready, set, go!

Je maakt een bedrijfsfilm, omdat je wilt dat er naar gekeken wordt en dat je boodschap onthouden wordt door je publiek. Echter is dit niet het enige. Je wilt dat er iets gedaan wordt met je bedrijfsfilm, er moet actie ondernomen worden. Een bedrijfsfilm maken doe je omdat je een doel hebt. Het is de bedoeling dat je doelgroep nu gaat handelen naar jouw boodschap. Eindig de video dus met een duidelijke call-to-action. ‘Fijn dat je aandachtig gekeken hebt naar mijn bedrijfsfilm en nu: ready, set go!’.

Kun je niet wachten om een bedrijfsfilm te maken? Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd in een adviesgesprek? Neem dan contact op via onderstaande bbedrijfsfilm makenutton.