Bedrijfsfilms inzetten: 3 manieren

Video wordt een steeds belangrijker en regulier onderdeel van de communicatiemix van merken en bedrijven. Het aantal mogelijkheden voor bedrijfsfilms neemt toe en het wordt bedrijven dus ook steeds makkelijker gemaakt.

Of het nu voor extern gebruik – promotie, presentatie, klantenservice – of voor intern gebruik – training, interne communicatie – is, gebruik van bedrijfsfilms nemen toe. Bedrijfsfilms zijn sociaal, interactief, mobiel en winstgevend. Lees hier 3 manieren om ze in te zetten.

De Merk Video

Deze vorm van bedrijfsfilms komt tegenwoordig het meeste voor, al zijn ze niet allemaal even succesvol. De beste bedrijfsvideo´s weerspiegelen een merk op zo´n manier dat het het publiek aanspreekt. Ze moeten consistent zijn met het merk, maar ook proberen om een nieuw perspectief te bieden aan kijkers die denken het merk al goed te kennen.bedrijfsfilm maken

De Wervingsvideo

Bedrijfsfilms zijn het perfecte middel voor werving. Het is een erg simpele manier om de persoonlijk en cultuur van een bedrijf over te brengen. Vaak beschrijft een werknemer hoe zijn of haar gemiddelde dag eruit ziet, hoe hun carrière zich heeft ontwikkeld en hoe leuk het is om bij het bedrijf te werken.

Gemiddeld genomen ontvangen bedrijven 34% meer sollicitaties wanneer ze video’s toevoegen aan hun vacatures. Het is daarnaast een manier om een complexe boodschap in een makkelijk verteerbare en boeiende bedrijfsfilm over te brengen. 5 pagina’s aan website content kun je zo in een 3 minuten durende video kwijt.

De Duurzaamheidsvideo

Duurzaamheid en milieu-impact is een groot issue voor de grote bedrijven. Sommige onderdelen hiervan kunnen gecompliceerd zijn maar voor bedrijven is het van groot belang dat mensen begrijpen wat ze doen om hun milieu uitstoot te minimaliseren.

Ben je ook overtuigd van de mogelijkheden van bedrijfsfilms? Een bedrijfsfilm laten maken voor jouw onderneming? Klik hier om te lezen hoe wij bedrijfsfilms maken, of klik op de oranje button om direct contact met ons op te nemen.