Bedrijfsfilm maken? Wij geven je drie tips!

Bedrijfsfilm maken? Wanneer je er een gaat maken, moet je goed nadenken voor je begint. Stel doelen voor jezelf. Wat wil je met je bedrijfsfilm bereiken? Wat wil je vertellen en hoe? Om goed van start te gaan delen wij je wat tips.

Storytelling

Denk je voor je begint aan je bedrijfsfilm goed na over de boodschap die je wilt overbrengen. Je wilt je publiek iets vertellen. Vraag jezelf af wat de beste manier is om dit te doen. Een bedrijfsfilm maken wil je goed doen, het moet niet aan zijn doel voorbij schieten. Door een bedrijfsfilm te maken kun je je verhaal op een duidelijke en leuke manier overbrengen. Het doel van je video is dat hij blijft boeien. Maak zo nu en dan een leuke grap en houd daarmee de aandacht vast.

Bedrijfsfilm maken: kort maar krachtig

Het doel van een goede bedrijfsfilm maken is dus om de aandacht vast te houden. De video moet dus niet te lang worden. Denk van te voren goed na hoeveel tijd je hebt om je verhaal te vertellen. Voor het maken van een bedrijfsfilm adviseren wij een duur van 60 tot 90 seconden. Binnen deze tijd kun je met je bedrijfsfilm alle belangrijke informatie delen. Daarbij houdt je het boeiend. Kort maar krachtig, dat is the key.

Spreek je publiek op de juiste manier aan

Je gaat een bedrijfsfilm maken. Denk dus goed na over je publiek. Het is belangrijk dat het verhaal in je video de kijker aanspreekt. Het is belangrijk dat alle kijkers je bedrijfsfilm begrijpen. Zorg er dus voor dat je boodschap niet te ingewikkeld is. Ben duidelijk en to the point. Je hebt het voordeel dat jouw publiek waarschijnlijk al aardig wat kennis heeft van jouw bedrijf. Dit betekent echter niet dat je je bedrijfsfilm moet vullen met een onnodige stroom aan ingewikkeld vakjargon. Hou het leuk door bij het maken van je bedrijfsfilm te kijken door de ogen van je publiek. Hoe zou jij de video interessant blijven vinden als jij jouw doelgroep was?

Wil je meer tips of uitleg of een keer praten met een expert? Neem dan contact met ons op.

bedrijfsfilm maken