Bedrijfsfilm maken voor een betere marketing

Televisiecommercials zijn altijd dé manier geweest om te zorgen voor meer bekendheid. De laatste jaren is er echter een verandering gaande. We zien steeds meer online video’s. Dat is ook niet zo gek in dit digitale tijdperk. Een goede bedrijfsfilm maken, is dan ook niet meer weg te denken in een sterke marketingstrategie. Hieronder laten we zien waarom een bedrijfsfilm maken de laatste tijd steeds populairder wordt.

bedrijfsfilm maken

Met een bedrijfsfilm weet je wie je bereikt.

Een televisiecommercial is een goede manier om een grote groep mensen te bereiken. Buiten dat dit een duur grapje is, is die groep mensen misschien ook eigenlijk wel té groot. Je weet namelijk niet precies wie je nu aanspreekt. Door en bedrijfsfilm te maken en te verspreiden kun je je boodschap heel makkelijk richten op de doelgroep die belangrijk is voor jou. Ook kun je met dank aan analytics heel makkelijk meten hoe vaak je bedrijfsfilm wordt bekeken, door wie en met welke devices. Ook kun je waar je kijkers vandaag kijken en of ze een actie hebben ondernomen na het bekijken van je bedrijfsfilm. Door een bedrijfsfilm te maken heb je dus veel makkelijker toegang tot een heleboel belangrijke data.

Je bereik is groter dan je denkt.

Wanneer je een bedrijfsfilm hebt gemaakt, lijkt het misschien niet makkelijk om een groot publiek te bereiken. Natuurlijk gaat er niets vanzelf, maar je moet het ook niet onderschatten. Een bedrijfsfilm is namelijk gemakkelijk te delen en het kost je veel minder geld dan bijvoorbeeld een televisiecommercial. Ook kun je je video delen op zakelijke blogs die passen bij jouw organisatie. Je moet je dus goed afvragen wie je precies wilt bereiken. De juiste kijkers aanspreken is belangrijker dan zoveel mogelijk kijkers aanspreken.

Een bedrijfsfilm maken doe je ook voor Google.

Een bedrijfsfilm maken draagt bij aan je vindbaarheid in Google. Dat klinkt misschien niet logisch maar toch is het waar. Voor Google is het belangrijk dat jij precies te zien krijgt wat je zoekt wanneer je een bepaalde pagina aanklikt. Als het niet de juist pagina is, druk je de pagina binnen enkele seconden weg. Een video zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven hangen. Dit heeft Google door en daardoor zul je hoger scoren in de zoekresultaten.

Wil je meer weten over het maken van een bedrijfsfilm? Neem gerust contact met ons op via onderstaande button!