Bedrijfsfilm maken: De juiste lengte

bedrijfsfilm maken

Wat is nu precies de juiste lengte voor een bedrijfsfilm? Het wordt ons vaak gevraagd. Wat we ons misschien beter kunnen afvragen : hoe goed ken ik mijn publiek en wat wil mijn publiek zien?
Zo is er geen gouden regel voor de perfecte lengte van een bedrijfsfilm. Ieder bedrijf is anders en daarom geldt er ook voor ieder verhaal een andere ‘’ideale’’ lengte.

Geef ik je nu antwoord op je vraag? Nee, niet echt. Ik weet het.Uit ervaring hebben wij geleerd dat bedrijfsfilms met een duur van zestig tot negentig seconden het meest effectief zijn. Daarbij geldt in de meeste gevallen ook, hoe korter hoe beter. De kern is hetgeen je publiek onthoudt. Het is daarom belangrijk dat je niet teveel afwijkt van je kern.

Natuurlijk ken jij jouw bedrijf door en door. Dat maakt dat je er een heleboel over kunt vertellen. Wanneer je een bedrijfsfilm gaat maken is het echter belangrijk dat je de informatie die je vertelt beperkt. Maak het niet té ingewikkeld. Het moet wel interessant blijven.

Dat zeg ik nu wel zo, maar het is niet altijd even makkelijk om te bepalen wat er nu echt belangrijk is. Misschien ben je wel bang om bepaalde informatie weg te laten. Dit zou er in het ergste geval toe kunnen leiden dat je publiek na het kijken van jouw bedrijfsfilm met vragen blijft zitten. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat het hebben van vragen een positief iets is? Dat betekent dat je publiek meer wil weten en geïnteresseerd is. Een belangrijke tip is om in je bedrijfsfilm een verwijzing te maken naar je website of informatie die onder de video te vinden is. Het is dan belangrijk dat je je bedrijfsfilm interessant genoeg maakt zodat de kijker meer wil weten en zal doorklikken. Denk er bij het maken van je bedrijfsfilm dus aan dat je hem kort en uitdagend maakt. Wanneer je hem te lang maakt loop je het risico dat je publiek verveeld raakt en weg klikt.

Het is moeilijk om te bepalen wat de juiste lengte is voor jouw bedrijfsfilm. Verplaats je dus in je publiek en vraag je af hoe je je publiek kan interesseren en nieuwsgierig kan maken.

Wil je ons advies? Geen probleem. Wij helpen je graag verder!