Bedrijfsfilm maken: Zou je dit zelf kunnen

Zelf een bedrijfsfilm maken, is dat mogelijk? Waarom laten veel bedrijven dit door een extern bedrijf doen? Zelf een bedrijfsfilm maken heeft zo zijn voordelen, maar natuurlijk heeft dit ook nadelen. De volgende nadelen zie je misschien over het hoofd als je ervoor kiest zelf een bedrijfsfilm te maken.

Wat zijn de kosten van zelf een bedrijfsfilm maken?

Een film maken, kost een heleboel geld. Je zult de apparatuur moeten aanschaffen, het juiste personeel moeten inhuren en de juiste shots zien te verzamelen. Behalve wanneer je van plan bent om herhaaldelijk bedrijfsfilms te maken, komt er een moment waarop je apparatuur er maar een beetje ligt te liggen. En wat nu als de strategie van je bedrijf verandert tijdens de ontwikkeling van de bedrijfsfilm, moet je dan een hele nieuwe bedrijfsfilm maken? Of je nu 1 of 10 bedrijfsfilms nodig hebt, een studio geeft je de mogelijkheid om de bedrijfsfilm te testen en je richting te kunnen veranderen.

Wat voor expertise heb ik nodig?

Sinds de start van Cooler Media hebben we al verschillende bedrijfsfilms gemaakt. We hebben sindsdien heel veel geleerd. Dit is ten goede gekomen aan de kwaliteit van de bedrijfsfilms. Dit is belangrijk, want we leven in een tijd waarin kwaliteit boven alles staat. Het inschakelen van een video productiebedrijf om een bedrijfsfilm te maken zorgt ervoor dat je deze kwaliteit kunt verwachten en je zelf niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

De flexibiliteit van een bedrijfsfilm maken

Stel je voor, je kunt een best aardige bedrijfsfilm maken. Maar nu wil je deze nog finetunen met sounddesign, je wilt een bepaald shot gemaakt vanuit de lucht of een andere toevoeging die je nog niet in je bedrijfsfilm hebt. Door zelf je bedrijfsfilm te maken, loop je tegen verschillende problemen aan die misschien niet intern kan oplossen en je alsnog een extern bedrijf wilt inschakelen.

Een bedrijfsfilm maken hoeft dus niet altijd uitbesteed te worden. Maar we geloven er wel heilig in dat er bepaalde bedrijfsfilms zijn waarbij je niet zonder expertise en flexibiliteit kunt. Dat is meer waard dan zo min mogelijk betalen. Herken je de nadelen van zelf een bedrijfsfilm maken? Ben je op zoek naar deze expertise en flexibiliteit? Wij helpen je graag. Neem vandaag nog contact met ons op.

bedrijfsfilm maken