Bedrijfsfilm maken: Waar moet je op letten?

Ga je een bedrijfsfilm maken? Dan is het belangrijk om vooraf over een aantal punten goed na te denken om zo het beste resultaat te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je publiek, de stijl van de video en ook het genre.

Voor wie wil ik de bedrijfsfilm maken?

Vraag jezelf af: “voor wie wil ik de bedrijfsfilm maken?” Zonder deze vraag te beantwoorden weet je namelijk niet op wie je je moet richten. Denk bijvoorbeeld na over het doel dat je hebt met je bedrijfsfilm. Is er een bepaalde leeftijd, geslacht, inkomensgroep of bijvoorbeeld mensen met een gezamenlijke interesse waarvoor je die bedrijfsfilm gaat maken? Stel jezelf ook de vraag waar deze mensen zich voornamelijk zullen bevinden. Zitten zij bijvoorbeeld veel op YouTube, Facebook, Vimeo of is een tv reclame misschien toch interessanter? Alles is mogelijk!

Wat wordt de stijl van mijn bedrijfsfilm?

Bij het maken van een bedrijfsfilm kun je kiezen voor verschillende stijlen. Je kan het bijvoorbeeld heel serieus en statisch houden, maar je kan er ook voor kiezen om een grappige, meer ontspannen bedrijfsfilm te maken. Kies je voor een perfect uitziende set of laat je alles gewoon zien zoals het is? Ook de kwaliteit van de video kan van groot belang zijn.

Welke boodschap wil ik overbrengen met mijn bedrijfsfilm?

Denk goed na over de boodschap die je over wilt brengen met het maken van je bedrijfsfilm. Het is belangrijk dat de doelgroep op de juiste manier gestimuleerd wordt door het bekijken van de film. Maak daarom vooraf een plan waarin je goed uitwerkt wat je wil bereiken. Je kan bijvoorbeeld een bedrijfsfilm maken om te laten zien hoe duurzaam je bedrijf is. Of wil je misschien liever een inhoudelijke boodschap overbrengen die ingaat op de positieve punten van je product of dienst? Het kan allemaal, maar houdt er rekening mee dat je duidelijk laat merken wat de boodschap is.

Houd de bedrijfsfilm interessant!

Heb je de bovenste drie vragen goed kunnen beantwoorden? Dan kun je een goed uitgedachte bedrijfsfilm maken. Zorg ervoor dat je de film interessant houdt voor je doelgroep. Om de hele boodschap goed over te brengen is het namelijk van belang dat men tot het eind blijft kijken.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij voor je hebben? Neem dan gerust even contact op met ons via de onderstaande button.