Promotiefilm promoten? Gebruik video marketing!

Heb je een promotiefilm laten maken en ben je helemaal gelukkig met het resultaat? Dat is natuurlijk goed nieuws. Nu wil je waarschijnlijk dat zoveel mogelijk mensen jouw promotiefilm zullen zien. Een geweldige promotiefilm laten maken betekent niet direct dat je een enorm publiek zult bereiken. Daar heb je een volgende stap voor nodig, namelijk, video marketing! Zorg dat je video marketing op de juiste manier inzet, en haal zo het maximale uit jouw promotiefilm.

Wanneer je met het proces van creëren bezig bent geweest, heb je tot in detail gekeken naar het verhaal, de boodschap, de inhoud maar ook een goede call to action voor jouw promotiefilm. Bekijk het hierna eens vanuit het oogpunt van je doelgroep en niet meer vanuit ieder detail. Waar, hoe, waarom en wanneer zal jouw doelgroep jouw promotiefilm willen bekijken? Begin met het beantwoorden van die vragen en pas de antwoorden toe in je marketingstrategie.

promotiefilm promoten

Bewezen succesvol

We hebben je nog niet heel duidelijk verteld waarom videomarketing zo belangrijk is en waarom het je zoveel zal opleveren. We zetten graag de feiten voor je op een rij:

 1. 95% van de mensen tussen de 16 en 34 jaar bekijkt video’s online. Wist je dat 80% van de mensen tussen de 50 en 60 jaar dit ook doen?
 2. Er wordt binnen één maand meer online video content geplaatst, dan er in 30 jaar aan een video content is gepubliceerd door TV.
 3. 74% van al het web verkeer bestaat momenteel uit online video.
 4. 93% van alle online marketeers zet momenteel video in voor marketing doeleinden.

Hoe pas je video marketing toe op jouw promotiefilm?

Om de grootste successen te behalen door middel van videomarketing, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Het kan goed zijn dat je niet precies weet hoe je met videomarketing aan de slag moet en daarom helpen wij je op weg om alles uit jouw film te halen met de volgende tips:

 1. Kies een catchy titel;
 2. Omschrijf kort, krachtig en aantrekkelijk de inhoud van de video;
 3. Voorzie je video van de juiste tags;
 4. Maak een mooie thumbnail;
 5. Voeg je logo toe aan je promotiefilm;
 6. Voeg een duidelijke, uitnodigende call to action knop toe;
 7. Laat je helpen door een professional.

Als het goed is ben je inmiddels wat wijzer geworden als het gaat om het promoten van jouw promotiefilm. Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.